Hrady.cz
Neptunova kašna pochází z roku 1840. Originál Neptunovy sochy je uložen na radnici, rekonstrukce v roce 2012.
Graficke pismenko Ve městě Frenštát pod Radhoštěm, ve středu náměstí Míru, stojí kašna se sochou antického boha Neptuna. Vznikla v roce 1840, tedy v době, kdy ve městě na podnět purkmistra Koňakovského byl zaváděn zdejší vodovodní systém. Samotná socha je v podživotní velikosti, stojí na skalnatém útesu a v rukou svírá svůj mocný trojzubec. Kašnu obepíná skupina lip. Dnešní socha je kopií z roku 1982, když původní je umístěna na radnici, kde se nachází též originální socha Radegasta z Radhoště. Rekonstrukce kašny proběhla v roce 2012.

Rozehnal Ivo - zdroj: web frenstat.info, 8.7. 2018

Nový Jičín  (NJ)