Hrady.cz
Výklenková kaplička z 18. století. Zasvěcena Nejsvětější Trojici. Postavena v barokním slohu. Roku 2004 opravena. Zdobí ji mozaika od Veroniky Richterové.
Kaplička Nejsvětější Trojice stojící v poli u Buštěhradu
© Pavel Vítek 06/2018
Graficke pismenko Buštěhrad leží 7 km východně od centra města Kladno. Železniční trať přes město nevede. Nejblíže městu je železniční zastávka Kladno-Vrapice ve vzdálenosti 3 km, která leží na trati 093 z Kralup nad Vltavou do Kladna. Do města je ale dobré spojení autobusy jak z Kladna, tak z Prahy a Slaného. Kaplička se nachází severně od města, po levé straně silnice do Vrapic, v poli bez přístupové cesty k ní.

popis

První zmínka o vesnici, nynějším Buštěhradu, pochází z roku 1209. Malá výklenková kaplička pochází z 18. století. Byla postavena v barokním slohu. Kaplička byla zasvěcena památce Nejsvětější Trojice. Na podzim roku 2004 byla díky aktivitě občanského sdružení "Buštěhrad sobě" kaplička opravena a zdobí ji i nová mozaika od Veroniky Richterové.

Kladno  (KL)
    Buštěhrad
    Další kaple
    V okolí 15km nebylo nalezeno nic, zkuste se podívat na mapu třeba bude něco jen o kousek dál.

Buštěhrad

města Buštěhrad.
    HistorieKrál Vladislav II. povýšil ves Buštěves na městečko Buckov dne 17. června 1497 a dal mu znak. Když byl pak 28. prosince 1911 od císaře Františka Josefa I. Buštěhrad povýšen na město, potvrdil mu císař privilegiem z 11. dubna 1913 starý znak, jenom postavu Maří Magdaleny na střední věži, dříve „vobrostlou“, oblékl do hnědého žíněného roucha.