Hrady.cz
Pozdně barokní kaplička postavena kolem r. 1800. Čtvercová zděná kaplička se stanovou střechou. Na ní zvonička a na jejím vrcholku kovaný kříž. Vstup segmentově zaklenut. Interiér sklenut plackou. Památkově chráněno od r. 1987.
Kaple v Byškovicích
© Pavel Vítek 02/2018
Graficke pismenko Byškovice, místní část města Neratovice, leží při silnici č. 9, spojující Prahu s Mělníkem a Českou Lípou. Od centra Neratovic leží asi 2,5 km východním směrem. Kapličku najdeme po pravé straně při silnici vedoucí do Horňátek a Korycan.

popis

První písemná zmínka o vesnici pochází z roku 1342. Pozdně barokní kaplička v Byškovicích byla postavena kolem roku 1800. Jedná se o čtvercovou zděnou kapličku se stanovou střechou, s profilovanou podstřešní římsou, vzepjatou nad vchodem do segmentového oblouku. Z ní vyrůstá zvonička, na jejímž vrcholku je vztyčen kovaný kříž. Vstup je segmentově zaklenutý. Dveře kapličky jsou dřevěné, dvoukřídlé s mřížkou, s nástavcem obloukovým a s paprsčitou

Mělník  (ME)
    Byškovice