Hrady.cz
Drobná stavba čtvercového půdorysu se zvoničkou. Pochází z konce 18. stol. Vertikálně orientovaná stavba. Odsazená zvonová část ukončená sedlovou střechou. Půlkruhově zaklenutý vstup lemovaný šambránou. Kaple památkově chráněna od r. 1967.
Kaple v Třebichovicích
© Pavel Vítek 04/2018
Graficke pismenko Obec Třebichovice se nachází 6 km severně od Kladna a 6 km jižně od Slaného. Obcí prochází silnice II/118 Kladno – Slaný. Železniční trať ani stanice na území obce není. Nejblíže železniční stanice je Kladno-Dubí ve vzdálenosti 4 km ležící na trati 093 Kralupy nad Vltavou - Kladno. Obec má autobusy spojení s Kladnem a se Slaným. Kapli najdeme v centru obce na návsi u nákupního střediska COOP.

popis

První písemná zmínka o obci pochází z roku 1324. Třebichovická kaple je drobná stavba čtvercového půdorysu, se zvoničkou v mohutném štítě. Pochází z konce 18. století. Vertikálně orientovaná stavba má odsazenou zvonovou část ukončenou sedlovou střechou. Obě části odděluje mohutná profilovaná římsa, která se v průčelí nad vstupem segmentově zvedá. Půlkruhově zaklenutý vstup lemovaný šambránou a zdůrazněný mohutným klenákem je rámován lizénami.

Kladno  (KL)
    Třebichovice