Hrady.cz
Renesanční zámek, který byl poprvé připomínán jako hrad v r. 1341, ovšem pochází již ze 13. st. Po požáru r. 1607 byl renesančně upraven a v 2. pol. 17. st. proběhly i barokní úpravy. Dnes je soukromým majetkem.
Graficke pismenko Klasicistní průčelí svítí přímo na hlavním náměstí města, za ním se rozprostírá zámek - původně gotický hrad z 13. století, jenž byl v 16. století přestavěn na renesanční zámek. Dnes je v ne příliš dobrém stavu a je nepřístupný. Nyní v rukou soukromého majitele. Pár kroků jižněji od náměstí je zachovaný pás městských hradeb s příkopem.

hrad přestavěný na zámek
     Jindřichův Hradec  (JH)