Hrady.cz
Patrový zámeček zvaný Terezín byl postaven poč. 19. stol. F. Schneidrem pro hraběnku Terezii Trauttmansdorffovou. Donedávna zde byly pouze zbytky zdí s fragmenty původní výzdoby. Zámeček novým majitelem zrekonstruován.
Graficke pismenko Tento zámeček byl postaven počátkem 19. století F. Schneidrem pro hraběnku Terezii Trautmansdoftovou. Na místě byly v posledních letech pouze zbytky zdí s fragmenty původní výzdoby. Zámeček však byl novými majiteli rekonstruován. Na starších mapách byl již značen jako zřícenina.

Sled majitelů
    1811 - Terezie Trautmannsdorfová 1817 - Antonín Hochberg z Hennersdorfu 1828 - Marie Hochbergová a Matěj Riese-Stallburg 1900 - Friedrich von Schőnburg-Waldenburg 1909 - Leopold Kern 1923 - Bruno Kern 1945 - ČSR 1994 - Ing. Miloš Holub
    Hrady, zámky a tvrze, které přežily rok 2000, Jihočeský kraj, R.Pourová,nakl.Herbia 2006, Jaroslav Špiroch, 16.7. 2014

popis

Jednopatrová, prostá budova; na průčelí střední rizalit s trojúhelníkovým štítem. Na mansardové střeše dřevěná věžička. Zachovány fragmenty původní výzdoby.
    UPČ,sv.čtvrtý, kolekt.aut.ČSAV,nakl.Academia 1982, Hrady a zámky v Čechách,A-Z na cesty,nakl.Olympia 1986, Jaroslav Špiroch , 18.7. 2014

Jindřichův Hradec  (JH)
    Albeř