Barcelona city walls, Walls of Barcelona
Hradby katalánské metropole Barcelony. Nejstarší a nejzachovalejší část pochází z římského města Barcino, opevněného vysokou hradbou s hranolovými věžemi. Středověké opevnění zahrnovalo i 3 současné hlavní čtvrtě Barri Gótic, La Ribera a El Raval. Zachováno torzálně především opevnění římské.
severozápadní úsek hradeb u katedrály s branou do města
© Jan P. Štěpánek 04/2018
Graficke pismenko V několika výrazných úsecích zachovalé kamenné hradby historického jádra města Barcelony. Město, známé především pro své stavby, pocházející z dílny architekta Antonia Gaudího, má však i bohatou starověkou a středověkou historii, na níž upomíná mnoho stavebních památek. Barcelonské hradby měly několik stavebních etap. Nejstarší jsou masivní kamenné hradby s cimbuřími, doplněné a několik desítek vysokých kamenných hranolových strážních věží původního římského města Barcino ze 4. st. n. l. Ve středověku byly všechny historické čtvrti města, tj. Barri Gótic, obsahující starověké Barcino, La Ribera a El Raval obehnány kamennou hradbou. Modernizaci přineslo 16. ...

pevnost, bunkr
    nepatrné zbytky zdí