Hrady.cz
Barokní socha z doby po polovině 18. století, vysoká asi 1,7 m, umístěna na novém hranolovém pilířovém podstavci. Postava světce vyvinuta ve zdůrazněném kontrapostu, tělo zahaleno do dlouhého pláště, splývajícího v záhybech k zemi. Socha památkově chráněna od r. 1958.
Socha sv. Jana Křtitele ve Středoklukách
© Pavel Vítek 11/2017
Graficke pismenko Obec Středokluky se nachází 3 km severozápadně od severního oplocení pražského letiště Václava Havla. Autobusy je z obce spojení do Prahy Veleslavína, Kladna a Slaného. Dva kilometry jihovýchodně se nachází železniční stanice Středokluky na trati č. 121, spojující Hostivice se Slaným. Sochu sv. Jana Křtitele najdeme v centru obce, u hlavní silnice procházející obcí, u Kladenské ulice, asi 120 m jižně od kostela sv. Prokopa.

popis

Socha stojí jižně od návsi na křižovatce ulice Kladenské a Školské. Barokní socha z doby po polovině 18. století. Pískovcová socha, vysoká asi 1,7 m, je umístěna na novém hranolovém pilířovém podstavci, který je kopií podstavce barokního. Podstavec je rozčleněn na jednou odsazený sokl, měkce modelovanou patku tvaru obrácené lalošky, čtyřboký dřík s obdélnými hladkými zrcadly s čtvrtkruhově vykrojenými rohy a římsovou hlavicí. Postava světce je

socha, monument
     Praha-západ  (PZ)