Hrady.cz
Vápencové bradlo nad obcí Červený Kameň v CHKO Biele Karpaty. Přírodní rezervace vyhlášena v roce 1969. Vápenec je načervenalé barvy. Přístupno po naučné stezce s výhledy do okolí.
Červená skála
Graficke pismenko Vápencové Červenokamenské bradlo se rozkládá v jižním svahu částečně zalesněného kopce nad obcí Červený Kameň v CHKO Biele Karpaty. Ke spodní partii bradla vede z obce krátká okružní naučná stezka. Ta je vedena převážně loukami kolem skal s krásným výhledem na obec a na kopce Chmeľová, Chotuč a Vršatské bradlo. Je třeba dávat pozor na značení stezky a na náhlé odbočky.
Dále je tu k vidění kostel Panny Marie z 18. stol. Červený Kameň je v půli cesty mezi Lednicí a Vršatcem, kde jsou k vidění hrady a bradla. Celé okolí je mimořádně zajímavé pro pěší turistiku. Nad obcí se dne 20. srpna 2015 srazila dvě letadla při leteckém cvičení. V obci je k tomu upomínková informační tabule.
Pavel Semple, 12.10. 2017

popis

Za účelem ochrany vápencového bradla byla v roce 1969 vyhlášena přírodní rezervace Červenokamenské bradlo o rozloze 47.5 ha. Jde o přechodné území panonské a karpatské flóry. V rezervaci jsou dvě paralelní bradla, z nichž to menší je přímo nad obcí zakončeno 45 m vysokým monolitem Červené skály. V otvoru této skály je dnes umístěna soška Panny Marie. Horní partie většího bradla je dnes známa jako Čínská zeď (Čínsky múr). Barva místního jurského

Občerstvení, Parkoviště
    přírodní scenerie