Hrady.cz
Dva reliéfy vytvořené sochařem Karlem Otáhalem v letech 1947 a 1952 do pískovcové skály zobrazují profily básníka Petra Bezruče a hudebního skladatele Josefa Bohuslava Foerstra.
© Luděk Vláčil 09/2017
Graficke pismenko V lese jižně od Velkých Opatovic se nachází malé údolíčko v pískovcových skalách, do kterých jsou vytesány dva pískovcové reliéfy, vytvořené sochařem Karlem Otáhalem v letech 1947 a 1952. První z nich zobrazuje profil básníka Petra Bezruče, vedle nějž je nápis "L.P. 1947-PETRU BEZRUČOVI-K OSMDESÁTINÁM-AUTOR". Druhý reliéf vyobrazuje profil hudebního skladatele Josefa Bohuslava Foerstra a vedle něj je nápis "L.P. 1952- J. B. FOERSTROVI-IN MEMORIAM-AUTOR".
Na místo se dostanete po 2 km po červené turistické stezce a naučné stezce Hanýsek vedoucí od jižního okraje města Velké Opatovice směrem k opatovickému hradišti.

pomník, památník
     Blansko  (BK)