Hrady.cz
Malý barokní lovecký zámek byl postaven po r. 1744 Trauttmannsdorfy v podobě šestibokého altánu se čtyřhrannou věžičkou, dvojitou střechou a s jednou centrální místností. Altán zchátral do podoby zříceniny, v 90 l. 20. stol. se propadla střecha. Obnoven v letech 2007 - 2009.

Anaburg

Graficke pismenko Na počátku 17. století založil majitel horšovskotýnského panství Vilém starší Popel z Lobkovic u vsi Horšova kolem poplužního dvora velkou panskou oboru se soustavou devíti rybníků a obehnal ji pevnou kamennou zdí, která se zachovala dodnes. Na ostrůvku jednoho z rybníků, v těsné blízkosti Horšova, postavili někdy po r. 1744 tehdejší majitelé panství Trautmannsdorfové malý barokní lovecký zámek. Tento dodnes zachovaný šestiboký altán se čtyřhrannou věžičkou a dvojitou střechou o jedné centrální místnosti byl pojmenován Annaburg zřejmě na počest druhé manželky Františka Norberta Trautmannsdorfa Marie Anny, rozené hraběnky z Herberštejna. V 80. ...
Hrady zámky a tvrze v Čachch na Moravě a ve Slezsku - Západní Čechy (doplněno redakcí podle http://domazlicky.denik.cz), 5.2. 2003

lovecký
     Domažlice  (DO)