Hrady.cz
Barokní kostel nahradil v letech 1747–53 starší svatyni, připomínanou poprvé roku 1352. Postaven dle projektu K. I. Dientzenhofera, součást areálu hřbitova s kostnicí. Vnitřní bohaté vybavení a výzdoba současná se stavbou. Po roce 1990 opravován.
Kostel v Paštikách
Dán o offline, zasaženo do obr. Vlk
Ve vesnici Paštiky spatříte nádherný pozdně barokní kostel, na kterém probíhají restaurátorské a záchranné práce.
2.2. 2003

Paštiky
    První písemná zpráva je z roku 1352. Na mírné vyvýšenině nad vsí stál již v 15. století menší gotický kostel, o kterém máme první písemnou zprávu z roku 1411 (plebanus in Passcziek), dokládající, že tenkrát zde byla fara (plebanie). Podle regionálního historika Blatenska J. P. Hilleho, byl v Paštikách již v roce 1380 plebán Martin, v letech 1395–1412 Jan z Přešťovic, který měl spory s Buškem z Buzic o dávky příslušející kostelu. V roce 1436 se

6.2. 2003

Barokní kostel Paštiky
    Ve vesničce Paštiky nedaleko Blatné můžete objevit známý barokní kostel postavený podle návrhů Kiliána Ignáce Dienzenhofera v letech 1747–1753. Tato jednolodní stavba je vyzdobena freskami od malíře J. V. Spitzera. Loď je sklenuta valenou klenbou, hranolová věž, presbytář půlkruhový.

Strakonice  (ST)
    Paštiky