Hrady.cz
Nový židovský hřbitov v Postoloprtech nahradil staré pohřebiště ve druhé polovině 19. století a dnes je téměř úplně zničený. Zachovala se pouze ohradní zeď. Jsou zde pohřbeni také vojáci Rudé armády.
© Prudký Martin, 06/2017
Hřbitov stojí na severním okraji města, v ulici 28. října, vedle sběrného dvora, v blízkosti dálnice Praha - Chomutov.
10.6. 2017

historie

Nový židovský hřbitov byl v Postoloprtech zřízen ve druhé polovině 19. století, aby nahradil starý, postavený v 18. století. Na starém hřbitově, zrušeném roku 1970, byli pohřbeni předkové Karla Marxe. Nový hřbitov byl zničen nacisty během války a v roce 1945 zde byli pohřbeni vojáci Rudé armády. Dnes se zachovala pouze ohradní zeď a je přístupný příležitostně, klíč od vrat je na Městském úřadě.
    Prudký Martin podle Židovské památky v Čechách a na Moravě - Jiří Fiedler, 10.6. 2017

židovské památky