Den boje za svobodu a demokracii

Stachelberg

dělostřelecká tvrz
Stachelberg je největší dělostřelecká tvrz, která byla součástí dělostřeleckého opevnění. Měla chránit sousední pevnostní linii a bránit průlomu německé armády přes Libavské sedlo. Stavba byla zahájena v r.1937, v r.1938 byla opuštěna nedokončená. Celkem bylo v podzemí vydolováno přes 3,5 km chodeb.
Graficke pismenko Stachelberg je největší dělostřelecká tvrz, která byla součástí dělostřeleckého opevnění. Měla chránit sousední pevnostní linii a bránit průlomu německé armády přes Libavské sedlo. Stavba byla zahájena někdy v roce 1937 a v roce 1938 byla opuštěna nedokončená. Celkem bylo v podzemí vydolováno přes 3,5 km chodeb, z nichž je dnes mnoho zatopeno. Přístupná je pouze malá část.
27.6. 2004

turistické

Stachelberg. Mohutná pevnost, součást československého pohraničního opevnění proti hitlerovskému Německu. Rozestavěná v roce 1937. Po dokončení by ji tvořilo 12 bunkrů vybavených dělostřelectvem, protitankovými kanóny a kulomety. Pevnostní objekty jsou propojeny podzemní soustavou chodeb a sálů o celkové délce tři a půl kilometru. Výstavba Stachelbergu nebyla dokončena. Podařilo se vybudovat jeden pěchotní srub (T-S73), kde se nyní nachází

Kejzlar, Družstvo FORTIS, Trutnov - provozovatel pevnosti, 6.8. 2004

Rodiny s dětmi, WC, Občerstvení, Restaurace, Suvenýry, Rezervace, Úschovna zavazadel, Úschovna kol