Hrady.cz
Zřícenina loveckého zámečku, který nechali v letech 1738–1739 postavit bratři Ludvík a August Jiří, markrabata z Baden-Badenu. Zámeček byl zajímavá dvoupatrová stavba na půdorysu nepravidelného jedenáctiúhelníku.
Zříceniny zámku
V letech 1738 - 1739 postavili zámeček bratři Ludvík a August Jiří, markrabata z Baden - Badenu. Dvoupatrová stavba na půdorysu nepravidelného jedenáctiúhelníku vycházela svým architektonickým řešením z typu ostatních centrálních staveb v Ostrově (např. letohrádek). Fasádu stavby, zděné z cihel a čediče, členily horizontální římsy a lizénové válce (vystupující svislé pruhy), okna měla štukové rámování. Lizény a římdy byly bílé a plochy zdí červené. Přízemí dělila příčná zeď na dva nestejné díly, kuchyň s komínem a schodiště do prvního patra. V prbním a druhém poschodí byly krby. Druhé patro nebylo dělené a sloužilo jako společenská místnost v době honů. Markrabata Ludvík a August Jiří vyžadovali na ...
Text z cedule u zříceniny zámku., 30.12. 2002

lovecký