Hrady.cz
Renesanční zámek byl přestavěn v roce 1603 Václavem Nekešem z Landeka ze starší tvrze. V roce 1778 byl v majetku hrabat ze Seilernu, kteří jej v roce 1885 přestavěli do dnešní podoby. Dnes je zámek majetkem obce a je veřjnosti nepřístupný.
Zámek Přílepy - zámek s věží od východu
Graficke pismenko Na počátku sedmnáctého století Lukovské panství, jehož součástí byly i Přílepy, zdědila Lukrécie Nekešová. Jejím manželem byl Albrecht z Valdštejna, pozdější generalissimus.
Současná podoba zámečku je neorenesanční a probíhala ve dvou etapách. Ústřední místností byl biliárdový pokoj v přízemí. Zámek byl sídlem vedlejší větve rodu Seilern-Aspang.
M.Mecerod, 2.4. 2006

historie

První zpráva o vsi Přílepech pochází z r. 1272, kdy ji vlastnil Jindřich z Přílep. Tvrz je historicky doložena teprve v r. 1569 při převodu majetku Václavu Krsovskému z Krsova. V r. 1603 koupil tvrz spolu se vsí a dvorem za 6500 zl. Václav Nekeš z Landeka, který ji přebudoval v malý jednoposchoďový renesanční zámek. Po Bílé hoře byl statek zkonfiskován evangelíku Ctiboru Žernovskému ze Žernového a prodán Františku Zdeňku Lvu z Rožmitálu, který

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Morave a ve Slezsku / Jižní Morava, 14.12. 2002
    Zámek je v současné době majetkem obce Přílepy, a prozatím není nijak využíván - není tudíž ani přístupný. Obec, jakožto jeho vlastník, uvažuje o vhodném využití zámku, buď jako domov důchodců, nebo jako ústav sociální péče. To ovšem zatím není jasné a jisté. V zámku byla dříve (asi do poloviny 90. let) umístěna porodnice. Patrová jednokřídlá budova zámku stojí v zámeckém parku, zhruba uprostřed obce. Zámku vévodí na západní straně věž spojená

tvrz přestavěná na zámek
    Zlínský kraj