Hrady.cz
Empírový zámek byl postaven na místě bývalé tvrze na počátku 19. stol. patrně Dorotou Tallezrand-Périgordovou. Na zámku se vystřídalo mnoho majitelů, jako poslední je uváděn pan Arnošt Schwarzenberk, který zámek vlastnil do roku 1949.
autor neuveden
Okolí zámku je přístupné - upravený anglický park. A zámek se dá bez problému obejít. Jedno křídlo slouží k bydlení, zbytek zámku je prázdný.
Jan Pospisil, 14.8. 2016

historie

R. 1331 založil zde benediktinský klášter sv. Jana Křtitele na Ostrově nad Davlí tvrz emfyteutickým právem na území zvaném Bozeňsko, jež dříve získal od krále Václava II. výměnou za své statky u Slaného. R. 1436 zastavil král Zikmund Tochovice Janu a Václavu Zmrzlíkům ze Svojšína, držitelům Orlíka za to, že se k němu přidali. Rod Zmrzlíků měl Tochovice až do r. 1515, kdy se zde uvádí nový zástavní držitel Oldřich Vranovský z Valdeka. Vdova po

tvrz přestavěná na zámek
     Příbram  (PB)