Hrady.cz
Zámeček zvaný Raudnitzův dům. Původně drobné venkovské sídlo na místě tvrze založené snad r. 1571 Janem Kutovcem z Úrazu. Od r. 1623 v majetku Michnů z Vacínova, po nich ve vlastnictví jezuitů, za Františka A. Defourse pravděpodobně klasicistní úprava.
Raudnitzův dům Praha 5-Hlubočepy
Graficke pismenko Zámek stojí na místě tvrze založené pravděpodobně roku 1571 Janem Kutovcem z Úrazu. V roce 1623 objekt koupil Pavel Michna z Vacínova. Jeho syn se pak zadlužil a Hlubočepy získali do zástavy jezuité, kteří v roce 1669 objekt přestavěli na zámek. Po zrušení jejich řádu v roce 1773 zámek získal studijní fond. V polovině 19. století, kdy byl zámek v majetku Františka A. Defourse, byl zámek upraven klasicistně.

popis

Jedná se o jednopatrový obytný objekt na půdorysu písmene „E“. Střední křídlo má v přízemí dvojitý průjezd. Vstupní portál je lemován toskánskými sloupy nesoucími balkon. Nádvoří jsou od parku oddělena zídkou a brankami s litinovým zábradlím. Před zámečkem je torzo kdysi rozsáhlého parku.

tvrz přestavěná na zámek
    Praha 5-Hlubočepy