Hrady.cz
Zámeček byl pravděpodobně postaven v 17. století, později byl upravován. V 18. století byl v majetku Lobkowiczů a Harrachů.
zámek Dražičky
Graficke pismenko První zmínka o vsi je z roku 1379, kdy Dražičky patřily k příběnickému panství. V roce 1495 je od Petra Voka z Rožmberka koupil Vít ze Rzavého. Roku 1519 je koupil Jan Zářecký z Polkovic. V letech 1565 až 1589 ve vsi Adam Petřek z Polkovic vystavěl tvrz. Tu hned po dokončení prodal Johance Vítové ze Stříteže na Stádlci. Dalšími majiteli byli od roku 1615 Fridrich Pětipeský z Chyš a z Egerberka, od roku 1617 Marie Zmyslovská z Olbramovic a od roku 1618 Vílém starší Hozlaur z Hozlau. Za účast na stavovském povstání mu byl statek zkonfiskován. Roku 1623 jej koupila Ludmila Pechlárová, rozená Novohradská z Kolovrat. Roku ...

popis

Zámek je obdélná patrová budova s valbovou střechou, zdobenou vikýři. Fasáda je rozčleněna kordonovou římsou, v zahradním průčelí je nad vchodem malý balkón, nad ním pak volutový štít.
    Vlastislav Mareček, 22.9. 2016

Tábor  (TA)