Hrady.cz
Raně barokní zámek z poloviny 17. století, stojící na místě zbořeného středověkého hradu. Sochy a plastiky jsou od Jana Brokoffa, který míval na zámku svou sochařskou dílnu. Okolo zámku anglický park.
Červený Hrádek - Letecký snímek
Graficke pismenko Prohlídkový okruh provede návštěvníky galerií a kaplí sv. Jana Křtitele v přízemí, dále zrcadlovým a rytířským sálem, loveckým salonkem s obrazárnou, pracovnou Maxe Egona Hohenlohe-Langenburga a dalšími prostorami v prvním patře. Součástí prohlídkového okruhu jsou stálé výstavy a expozice v prostorách zámku. Jako další výstavní prostor slouží zámecká jízdárna, která slouží jako technické muzeum.

dějiny zámku
    Na místě dnešního barokního červenohrádeckého zámku stál do poloviny 17. století stejnojmenný středověký hrad. Hrad dal postavit ve druhé polovině 13. nebo začátkem 14. století Albrecht ze Seeberku, r. 1277 kadaňský purkrabí (žil ještě r. 1318), nebo jeho nástupce, jímž se stal manžel jeho dcery, Ota z Bergova. Tehdy dostal hrad název Nový Žeberk, když hrad Žeberk nad Jezeřím, nazývaný od té doby Starý Žeberk, páni z Bergova pro nevhodnou polohu

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Severní Čechy (doplněno redakcí), 12.8. 2005
    popis zámku
    Zámek Červený Hrádek je barokní, čtyřkřídlý objekt s obdélnou dispozicí uzavírající obdélné nádvoří, patrový (venkovní fasády jsou dvoupatrové delší, boční křídla mají sklepní podlaží) a s mansardovou střechou. Hlavní průčelí má třináct os, dvě poschodí a střední pětiosý vysunutý rizalit s pavilónovým nástavcem. První a druhé poschodí rizalitu s nástavcem je členěno vysokým pilastrovým řádem na lisénových podložkách, obdélnými okny s ostěním a

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Severní Čechy (doplněno redakcí), 1.9. 2006

Svatby, Suvenýry, Parkoviště, Restaurace, Občerstvení, Rodiny s dětmi, WC