Hrady.cz
Zámek byl původně tvrzí, která byla koncem 16. stol. přebudována na renesanční zámek. Další majitelé, Seilernové, jej r. 1852 přebudovali v romanticko-historizující stavbu. Jejich majetkem byl zámek až do 20. let 20. stol. Dnes zámek v majetku obce.
Zámek Žeranovice
romanticko-novogotický zámek s věží
Přímo uprostřed stejnojmenné obce můžete spatřit opravený novogotický trojkřídlý zámek s věží, který je využíván jako pošta, obecní úřad a knihovna.
20.11. 2002

historie

Ves Žeranovice se připomíná již v roce 1297, kdy tvořila nevelký samostatný statek. Zdejší tvrz se výslovně uvádí v roce 1342, kdy se stala vlastnictvím markraběte Karla. Koncem 16. století byla tvrz přebudována v jednoduchý renesanční zámek, jehož majitelé se rychle střídali až do konce 18. století. Tehdy jej získali Seilernové, kteří jej v roce 1852 přebudovali v romanticko-historizující stavbu; v jejich rukou zůstal zámek až do 20. let

Zlínský kraj
     Kroměříž  (KM)