Hrady.cz
Kostel sv. Terezie od Dítěte Ježíše vznikl v letech 1997-2000 přestavbou kaple téhož zasvěcení z r. 1936. Ve věžičce nese tři zvony a zvonkohru. Je součástí komplexu ústavu salesiánů Dona Bosca, římskokatolické kongregace zaměřené na výchovu mládeže. Kostel je farním pro Kobylisy a Troju.
Kostel sv. Terezie od Dítěte Ježíše
© Jiří Špaček, 05/2016
Graficke pismenko Salesiánský komplex ústavu s divadlem a kostelem sv. Terezie od Dítěte Ježíše zabírá západní stranu Kobyliského náměstí. K místu přímo vede západní výstup ze stanice metra C Kobylisy, u níž se rovněž nacházejí zastávky řady městských i příměstských autobusových linek.
27.5. 2016

historie

Římskokatolický kostel sv. Terezie od Dítěte Ježíše se nachází na Kobyliském náměstí poblíž stanice metra. Správa farnosti, které kostel náleží, je svěřena salesiánům Dona Bosca. V r. 1926 věnoval statkář Antonín Ženíšek katolickému stavebnímu družstvu „Charitas“ pozemek o rozloze cca 2000 m² na vybudování kostela, později k témuž účelu prodal ještě další parcely za třetinovou cenu. Pozemky později přešly na spolek „Dílo blahoslavené

Jiří Špaček (s využitím webových stránek salesiánů a wikipedie), 26.5. 2016

Praha 8-Kobylisy