Hrady.cz
Klasicistní kostel sv. Rodiny vznikl v letech 1858-1861 jako součást kláštera Kongregace mil. sester sv. Karla Boromejského, v letech 1933-1934 vyzdoben malbami v beuronském stylu. V letech 1950-1990 sloužil jako garáž, po restituci nákladně obnoven jako farní společně s kostelem sv. Martina.
Kostel sv. Rodiny v Řepích
© Jiří Špaček, 04/2016
Graficke pismenko Lokalita Řepy je zmiňována již r. 993 v zakládací listině kláštera benediktinů v Břevnově, osada tu vznikla patrně až na přelomu 11. a 12. století kolem dřevěného kostelíka. Zemědělská ves Řepy byla r. 1968 připojena k Praze a dnes tvoří městskou část Praha 17.
Klášter Kongregace milosrdných sester sv. Karla Boromejského s kostelem sv. Rodiny se nachází poblíž zastávky městského autobusu Škola Řepy. Autobus umožňuje spojení se stanicí metra A Petřiny a s konečnými zastávkami tramvají Bílá Hora a Sídliště Řepy.
3.4. 2016

historie

Kostel sv. Rodiny vznikl jako součást klasicistní stavby kláštera Kongregace milosrdných sester sv. Karla Boromejského na místě někdejšího Taicmanova dvora v Řepích. Sestry boromejky přišly do Prahy r. 1837, kdy založily svůj mateřinec se sídlem představené a nemocnicí na Malé Straně pod Petřínem. V r. 1858 zakoupily zmíněný pozemek v Řepích. Na něm postupně vyrostl klášter s kostelem sv. Rodiny, který byl vysvěcen r. 1861. V objektu byl původně

Jiří Špaček (s využitím informačních tabulí řepské naučné stezky), 3.4. 2016

Praha 6-Řepy