Hrady.cz
Področov, klášter obutých augustiniánů 'Vallis beatae Virginis' s kostelem Nanebevzetí Panny Marie založil roku 1373 Albrecht z Kolowrat.
Graficke pismenko Dolní Ročov byl v polovině 14. století původně dvorem a tvrzí, nad níž Albrecht z Kolovrat založil v r. 1352 městečko Horní Ročov a při tvrzi v r. 1373 klášter augustiniánů poustevníků, zvaný tež Področov. Historie znaku Ročov není spolehlivě doložena. Widimsky (1864) a jeho následovníci udávají, že Ročov měl na pečeti znak českého lva, rovněž tak i Ottův slovník naučný XXI, heslo Ročov Horní. J. Čarek v práci Městské znaky v českých zemích, Academia 1985 a V. Rada v práci Znaky severočeských měst, Most 1970, však uvádějí ve znaku kolovratskou orlici, což je doloženo i v archivním materiálu SOkA Louny již od poloviny 19. ...
Velká encyklopedie měst a obcí; Vydavatelství Arbor Sokolov, 16.9. 2002

klášter