Hrady.cz
Rozhledna s chatou na vrcholu kopce Tábor jižně od Lomnice nad Popelkou byly postaveny v letech 1911–13. Devastaci po roce 1990 napravuje prováděná oprava.
Tábor - pohled na rozhlednu a chatu od západu
Rozhledna s restaurací na vrchu Tábor u Lomnice nad Popelkou.
13.9. 2002

turistické

Tento zalesněný vrch, vysoký 678 m, se vypíná tři kilometry jižně nad Lomnicí n. P. a je dodnes vyhledávaným poutním místem. Má celou Lomnici a její dění, jak se říká, „jako na dlani“. Původně byl Tábor nazýván chlumem, jako mnohý, lesem porostlý kopec v našich zemích. Pojmenování Tábor pochází z doby husitské, která s oblibou dávala mnohým vodám i horám různá biblická jména. Za zakladatele poutního místa na Táboře se považuje na základě pověsti

Oficiální stránky města Lomnice nad Popelkou (www.lomnicenadpopelkou.cz), 1.1. 2004

věž