Hrady.cz
Barokní farní kostel postavený na místě staršího gotického chrámu ze 14. stol. Stavba nového kostela byla zahájena v r. 1752 a v r. 1780 byl vysvěcen. V r. 1923 byl kostel opraven a v r. 1929 elektrifikován. Nad vchodem na průčelí je reliéf s Božím okem. U kostela stojí tři sochy a kříž.
© Luděk Vláčil 01/2016
Graficke pismenko Dědice se nacházejí v Jihomoravském kraji v okrese Vyškov severovýchodně od okresního města, jehož jsou součástí. V centru, na náměstí Svobody, stojí barokní farní kostel sv. Trojice. U něj stojí tři barokní sochy, kamenný kříž a dřevěný misijní kříž. Nedaleko od kostela začíná modře značená turistická stezka. Přes Dědice dále prochází cyklotrasa 5029 Srdce jižní Moravy a červeně značená turistická stezka.
22.1. 2016

historie

První písemná zmínka o Dědicích pochází z listiny pátého olomouckého biskupa Jindřicha Zdíka z roku 1131. Již ve 14. století stával v Dědicích kostel, ten v roce 1731 po úderu blesku vyhořel. Okamžitě se začalo s opravami v čele s tehdejším farářem P. Karlem Leopoldem Felixem (1727–1750). Při opravě byla o dva sáhy (asi 3,5 m) zvýšena kostelní věž. Již v roce 1750 však byla věž stržena, protože se zdejší farníci rozhodli postavit zcela nový

Vyškov  (VY)
    Dědice