Hrady.cz
Zachovalá rozhledna postavena v letech 1893-94. Původně 18 m vysoká věž zakončena otevřenou vyhlídkovou plošinou s cimbuřím opatřeným litinovým ochranným pásem. Dnešní tvar s prosklenou vyhlídkovou nástavbou získala až při úpravě v roce 1936.
Rozhledna
Graficke pismenko Nedaleko hradu Frýdštejna je rozhledna Kopanina, která byla postavena v r. 1894, má 92 schodů. Patří k obecnímu úřadu ve Frýdštejně. Otevřeno má za pěkného počasí. Ale pozor klíč je pod rozhlednou.
10.9. 2002

Kopanina
    Jedním z nejznámějších vyhlídkových cílů v okolí Malé Skály je rozhledna na Kopanině. Stojí na samé hranici mezi Českým rájem a Jizerskými horami. Rozhlednu na Kopanině postavil v letech 1893-94 turnovský odbor KČT podle projektu ing. Františka Duba. Její slavnostní otevření se konalo v neděli 3. června 1894 za velké účasti stovek pozvaných hostů, mezi nimiž nechyběla ani delegace z pražského ústředí Klubu. Původně byla 18 m vysoká věž

Jan Nouza, Rozhledny východních Čech, 19.10. 2004

věž