Hrady.cz
Lázně Evženie, snad nejmenší u nás, vznikly na okraji Klášterce nad Ohří koncem 19. stol. po objevu minerálních pramenů u levého břehu řeky. Po 2. světové válce téměř zanikly, od r. 1964 byly opět udržovány alespoň prameny a po r. 1990 byl obnoven plnohodnotný lázeňský provoz.
Kašna před pavilónem pramene Evženie a restaurací Peřeje
Graficke pismenko Ves Klášterec vznikla při klášteru založeném r. 1150 a zaniklém r. 1277, v r. 1785 byla povýšena na město. Od r. 1794 proslula výrobou porcelánu, kterou připomíná též muzeum ve zdejším novogotickém zámku. Městem prochází tah silnice I/13 v úseku mezi Karlovými Vary a Děčínem. Klášterec má rovněž nádraží s rychlíkovou zastávkou na styku trati 130 z Ústí nad Labem a trati 140 z Chebu. Lázně Evženie se nacházejí na jihozápadním okraji města při levém břehu Ohře.
1.11. 2015

historie

Lázně Evženie patří k nejmenším lázeňským areálům v České republice, tvoří jej několik málo budov (dvě z nich jsou památkově chráněné), ale jako celek obohacený rozsáhlým parkem vhodně doplňují kolorit města Klášterce nad Ohří. Areál se nachází v ulici Kyselka na břehu Ohře jihozápadně od centra Klášterce, lázeňský park začíná hned za jižním vstupem do zámeckého parku v Zahradní ulici. Historie lázní se začala psát v roce 1881, kdy rolník

Pavel Vlach (s použitím webu a.s. Lázně Evženie a materiálů TIC Klášterec nad Ohří), 31.10. 2015

Chomutov  (CV)