Hrady.cz
Barokní zámek stojí na místě bývalé tvrze z 15. st., Ta byla r. 1627 vypleněna nevolníky. Po opravách 1635 vznikl zámek. 1727-1733 ho dala A. M. Toskánská přestavět v barokním stylu. R. 1847 připadl císaři Ferdinandovi. Od r. 1918 patří státu.
Zámek z pravého břehu Sázavy
Přímo na náměstí v Kácově nad starobylým pivovarem můžete spatřit zámek.
10.9. 2002

Současnost zámku Kácov
    Renesančně-barokní zámek Kácov byl v roce 2008 převeden z majetku státu do majetku Městysu Kácov. Od té doby se obec i skupina dobrovolníků a místní spolky snaží o zpřístupnění celého zámeckého areálu a vybudovali zde prohlídkový okruh s průvodcem a pořádá se zde každoročně několik kulturních akcí (zámecké slavnosti, posvícenský jarmark, přednášky, vernisáže výstav a pohádkový okruh pro děti). Mezi nejhodnotnější dochované prvky patří bohatá

Mgr. Jan Mühldorf, kastelán zámku Kácov, 2.1. 2014

Zámek Kácov
    Dnešní barokní stavba vznikla v letech 1726–33 za velkovévodkyně Anny Marie Toskánské na místě renesančního zámku z počátku 17. století, poškozeného při selské rebelii roku 1627. Od poloviny 18. století majetkově spojen se severočeskými Zákupami, s nimi přešel do majetku bavorských vévodů (1741–1805), salcburského kurfiřta a pozdějšího toskánského velkovévody (1805–1847), poté posledního korunovaného českého krále Ferdinanda V.(I.). Po jeho

Ivan Grisa, dle K. Kuča, Města a městečka v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, 22.6. 2008

popis

Zámek tvoří jižní křídlo komplexu se dvěma nádvořími. Východní z nich sloužilo representaci, západní hospodářským účelům. Odděluje je úzký trakt, jehož první patro slouží jako spojovací chodba zámecké budovy a kostela Panny Marie. Vlastní zámecká budova má protáhlý obdélný tvar o 17 okenních osách se dvěma hranolovými věžemi na obou kratších stranách. Do nádvoří je jednopatrový, směrem k řece dvoupatrový, nad střední částí objektu se zdvihá

Menu a stránka samotná se upravuje...

Úschovna zavazadel, Suvenýry, Restaurace, Parkoviště, Občerstvení, WC, Rodiny s dětmi, Program pro školy, Úschovna kol, Ubytování, Svatby
     Kutná Hora  (KH)
    Kácov