Hrady.cz
Renesanční zámek postavil Florián Griespek z Griechspachu a jeho syn Blažej v l. 1552-1614. Za třicetileté války zámek poškozen, r. 1623 byl prodán Polyxeně Pernštejnské z Lobkowicz. Po r. 1652 opraven, sloužil jako správní budova, později jako lazaret. R. 1948 zestátněn, r. 1993 vrácen Lobkowiczům.

Dětské prohlídky „Život šlechtice od dětských střevíčků“

Graficke pismenko Prohlídky pro rodiny s dětmi od 4 do 12 let. Prohlídka umožňuje dětem představit si, jak v dávných dobách žily na zámku právě děti. Návštěvníci mohou projít prohlídkovou trasu jako šlechtici v plášti a klobouku nebo jako princezny v renesanční čelence. Na prohlídku navazuje kreativní dílnička v jednom ze zámeckých sálů, kde si malí návštěvníci mohou ověřit nově nabyté znalosti o životě dětí na zámku. Délka programu je 90 min. (vč. dílničky).
Prohlídky pro děti se konají v turistické sezóně (1.4. - 31.10.) každý víkend, vždy v 11:00 a 14:00 hod., v období mimo sezónu (1.11.-31.3.) vždy v neděli ve 14:00 hod.
Je doporučená předchozí rezervace prohlídky na tel.: 315 709 111.

Současná expozice zámku
    Stálá zámecká expozice Pohled do šlechtického interiéru rodiny Lobkowiczů je souborem dvanácti dobových pokojů, které detailně ilustrují život vlivné šlechtické rodiny v Čechách v 19. století. Interiéry inspirované dobou 10. knížete z Lobkowicz, Ferdinanda Zdenka (1858 – 1938), představují pánskou a dámskou ložnici, jídelnu, hudební pokoj, rodinnou kapli a knihovnu, v níž jsou vystavovány ukázky vzácných knih a rukopisů z Lobkowiczké

Daniela Jandová , 6.2. 2013

historie

Nelahozeveský zámek vystavěli v renesančním slohu na ostrohu nad řekou Vltavou Florián Griespek z Griespachu a jeho syn Blažej v l. 1552 – 1614. Stavba zámku měla tři fáze. Nejstarší je východní křídlo z l. 1552 – 1558. Pak následovala severní fronta se západním křídlem a nakonec oba jižní rizality, jeden z nich však nebyl dokončen. Hrubá stavba zámku byla hotova asi na počátku 70. let 16. století. Průběh stavby je více patrný ze znaků a z

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Severní Čechy, http://www.lobkowicz.cz, 19.4. 2006
    Menu a stránka samotná se upravuje...

WC, Rodiny s dětmi, Restaurace, Parkoviště, Suvenýry, Rezervace, Úschovna zavazadel, Úschovna kol, Pronájem prostor, Svatby
     Mělník  (ME)
    Nelahozeves