Hrady.cz
Novorománský kostel sv. Norberta ve Střešovicích byl vybudován v letech 1890-1891 podle plánů Františka Rožánka. Je to orientovaná trojlodní klenutá bazilika s polokruhovou apsidou a průčelní hranolovou věží. Vnitřní vybavení z doby stavby doplnil barokní mariánský obraz pro postranní oltář.
Kostel sv. Norberta
© Jiří Špaček, 04/2015
Graficke pismenko Ves Střešovice, původně Třešovice, byla od první zmínky r. 1143 historickým majetkem strahovského kláštera premonstrátů. K Praze byla připojena r. 1922 a nyní je součástí městské části Praha 6. V přímém sousedství kostela sv. Norberta je zastávka městských autobusů Norbertov, kam zajíždějí spoje od stanice metra A Bořislavka.
Jiří Špaček, 23.5. 2015

historie

Ves Střešovice, která byla po staletí majetkem strahovského kláštera premonstrátů, zažívala koncem 19. století rozvoj, který přiměl opata Zikmunda Starého, aby inicioval stavbu kostela pro tuto oblast. Nevelká kaple Panny Marie Andělské svou kapacitou totiž již dávno nepostačovala. Dnes je tato kaple součástí barokní usedlosti Šlejferka, která slouží jako řeholní dům Školských sester sv. Františka, a jsou v ní stále denně slouženy bohoslužby

Jiří Špaček (s využitím informací farnosti u sv. Norberta a různých internetových stránek), 23.5. 2015

Praha 6-Střešovice
    V okolí 15km nebylo nalezeno nic, zkuste se podívat na mapu třeba bude něco jen o kousek dál.