Hrady.cz
Původně gotický hrad ze 14.stol. V 1. polovině 16.století byl hrad přestavěn a rozšířen do dnešní podoby. Za třicetileté války několikrát pleněn a označen jako pustý. V roce 1753 k hradu přistavěn barokní zámek.
Bečov nad Teplou
Pohled od Šibeničního vrchu.
Graficke pismenko Tento nádherný zámek nedaleko Karlových Varů určitě stojí za navštívení. Přímo v jeho sousedství naleznete neméně lákavý, ovšem v současné době nepřístupný hrad. V zámku se nachází jedinečný relikviář sv. Maura - výjimečná památka.
5.8. 2002

Prohlídkové okruhy:
    I. okruh – Relikviář sv. Maura - prezentace unikátní románské památky – relikviáře sv. Maura s doprovodnou expozicí.
    II. okruh – Zámecké interiéry
    III. okruh – Relikviář pro každého - Představení relikviáře pro nejmenší. Během prohlídky jsou děti seznámeny se základními pojmy dané problematiky, jako např. relikviář, relikvie, světec apod. Díky kreslenému komiksu se ve zjednodušené formě dozvídají, jakým způsobem se

historie

V r. 1752 získal bečovské panství Dominik Ondřej z Kounic a Ritenberka. Nový majitel si dal r. 1753 postavit v Bečově v blízkosti zpustlého hradu barokní zámek s kamenným mostem místo starého zvedacího mostu. Zámek je obdélná dvoupatrová budova s obloukovou bránou s kamenným ostěním a trojúhelným štítem na zdi. S ní přímo souvisí mnohoboká, stejně vysoká zámecká kaple, vzniklá v místech staré Lacronovy bašty, vybudované r. 1656. Střecha zámku je

Hrady zámky a tvrze v Čachch na Moravě a ve Slezsku - Západní čechy, 5.2. 2003

WC, Parkoviště, Suvenýry, Rezervace, Úschovna zavazadel, Pronájem prostor, Svatby