Hrady.cz
Čtyřboká kaple s výrazně zkosenými nárožími zakončená šestibokou věžičkou byla postavena roku 2010. V interiéru kořenový reliéfní oltář, reliéf Nejsvětější Trojice z roku 2010, originální kovářská výzdoba. Čtyři okna s dřevořezbami svatých patronů.
Kaple sv. Jána v Zeleném údolí v Úžicích
© Pavel Vítek 02/2015
Úžice leží 7 km východně od Kralupy nad Vltavou a 15 km severně od Dolních Chaber, severní části Prahy. V severní části obce se nachází oblast nazvaná Zelené údolí. Je zde kromě kaple sv. Jána restaurace, penzion, golfové hřiště a kongresové centrum.

popis

Kaple sv. Jána v komplexu Zelené údolí byla postavena roku 2010. Kapličku krátce po jejím otevření navštívil arcibiskup a kardinál Dominik Duka. Kaple je drobná čtyřboká stavba s výrazně zkosenými nárožími, otevřenou obdélnou předsíní a šestibokou věžičku s křížem na šindeli kryté střeše. Čtyři okna ve zkoseních doplňují dřevořezby svatých patronů sv. Jána, patrona kapličky, sv. Pavla, patrona Zeleného údolí, sv. Václava, hlavního patrona

Mělník  (ME)
    Úžice