Hrady.cz
Rokokový zámek je v současné době v rekonstrukci. Byl původně vrchnostenským sídlem postaveným kolem r.1650. Ve druhé pol. 18. stol. rokokově přestavěn. Zámek má terasovité zahrady a bohatý soubor barokních soch.
Graficke pismenko Zámek patří k nejvýznamnějším rokokovým stavbám v Čechách. Od roku 1997 prochází celkovou rekonstrukcí. Veřejnosti budou v letošním roce 2015 poprvé zpřístupněny nově zrestaurované prostory: zámecké kaple s původním mobiliářem z r. 1772, dále vstupní hala a chodby prvního patra. S průvodcem se také podíváte do salónů jižního a západního křídla zámku, kde probíhá výstava historických hraček a kočárků. Samostatně jsou zpřístupněny chodby přízemí zámku, kde je umístěn výstavní prostor a samozřejmě je návštěvníkům otevřena zámecká terasovitá zahrada, kterou si mohou projít samostatně.

Mgr. Jana Zajíčková, kastelánka, 17.2. 2015

Otevírací doba v roce 2015 - zámek Stekník
    Veřejnosti jsou zpřístupněny nově zrestaurované prostory: zámecké kaple a chodby prvního patra. S průvodcem se podíváte do salónů jižního a západního křídla zámku. Samostatně jsou zpřístupněny chodby přízemí zámku, kde je umístěn výstavní prostor a samozřejmě zámecká terasovitá zahrada. Otevírací doba v roce 2015 - zámek Stekník duben a květen SO, NE a svátky 9 h - 16 h červen SO, NE a svátky 9 h - 16 h červenec -

Jana Zajíčková , 17.2. 2015

Historie zámku Stekník
    Na místě dnešního zámku stávala kolem roku 1600 pozdně středověká tvrz rytířské rodiny Kaplířů ze Sulevic. Kaplířové drželi Stekník až do začátku Třicetileté války, kdy jim byl z náboženských důvodů zkonfiskován. V roce 1681 kupuje zbytky vyhořelé tvrze bohatý žatecký měšťan Jan Jiří Kulhánek, Na místě tvrze staví zámek ve stylu vrcholného baroka. Ve 2. pol. 18. století, za jeho vnuka Jana Františka sv. pána z Klaudensteina dochází k

Časová osa

2010
    Na zámku probíhá rozsáhlá rekonstrukce

WC, Bezbariérový, Rodiny s dětmi, Program pro školy, Občerstvení, Parkoviště, Suvenýry, Úschovna kol, Pronájem prostor, Svatby, Samostatné prohlídky
     Louny  (LN)
    Stekník