Hrady.cz
Jednolodní novogotický kostel z let 1875-1876 stojí na místě staršího kostela, připomínaného již v polovině 14 století. Presbytář je obdélný, je zaklenuty křížovou klenbou. Věž je ukončena čtyřbokou jehlancovou střechou. Vstupní portál je gotizující, zdobený tympanonem s reliéfem Krista.
© Milan Caha 04/2010
Graficke pismenko Jednolodní novogotický kostel z let 1875-1876 stojí na místě staršího kostela, připomínaného již v polovině 14 století. Plebanie je v Křešíně uváděna roku 1359, zanikla r. 1622, obnovena byla roku 1856. Dnes je farnost spravována excurrendo z Lukavce, bohoslužby jsou slouženy každou neděli v 11 hodin.
Presbytář novogotického kostela je obdélný, přiléhá k němu čtvercová sakristie. Kněžiště a prostor pod věží jsou zaklenuty křížovou klenbou. Věž je ukončena čtyřbokou jehlancovou střechou. Vstupní portál je lomený, gotizující, zdobený tympanonem s reliéfem Krista.