Hrady.cz
Raně barokní zámek byl gotickou tvrzí. Zpustla a v r. 1560 byla přestavěná na zámek. Po vyhoření znovu obnoven v letech 1683–90 stavitelem A. della Porta pod dohledem majitele Gundakara z Ditrichštejna. Zámek obnovován v letech 1900 až 1914.
Pohled na zámek od řeky

Prohlídkové okruhy:

Zámecké interiéry - průřez jednotlivými historickými slohy a styly od pozdní renesance, přes vrcholné baroko až po styly 19. století. Salla terrena s vysoce umělecky hodnotnou výzdobou italských umělců Jacoba Tencally a Giuseppa Mattoniho. Saturnův sál, výškově prostupující dvěma patry. Má vynikající akustiku, je vyhledávaným místem koncertů. Stropy většiny zámeckých komnat jsou zdobeny nástropními freskami italského malíře Francesca Marchetiho, zobrazující většinou scény z řecké a římské mytologie. Návštěvníky zaujmou také vzácná původní kachlová kamna, vyrobená na zakázku Gundakara Dietrichsteia r. 1685 v dílně vynikajícího saského kamnáře Georga Fischera v Drážďanech. Všechna mají modrobílý dekor a navzájem se liší reliéfní výzdobou ...

historie

Libochovický zámek se nachází v malebné a romantické krajině dolního Poohří, vroubené kopci Českého středohoří, na místě starší gotické tvrze pánů z Házmburka, která je již od roku 1550 uváděna jako pustá. Na tomto místě nechal Jan z Lobkowicz roku 1560 vystavět zprvu renesanční zámek. Libochovické panství vlastnili Lobkowiczové až do roku 1594, v roce 1613 přešlo do majetku Šternberků. Roku 1661 postihl město i zámek silný požár a Václav

2.8. 2002
    Název Libochovice se vyskytuje již v r. 1205 jako místo, kde byl majetek kláštera ostrovského. Jde však zřejmě o Libochovičky, vzdálené 16 km severně od Prahy-Smichova. K Libochovicím se však nepochybně vztahuje jméno Sulislava, syna Vlka (Vlcha) z Libochovic, uvedeného r. 1282 na listině jako svědka. Sulislav patřil k řadě drobných šlechticů v okolí, mohl tedy být pánem na Libochovicích. Je však též možné, že mu patřila jen část vsi, protože

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Severní Čechy, 17.3. 2006

Libochovice
    Barokní libochovický zámek se pyšní již po dlouhá staletí na řece Ohři a je obklopen nádherným parkem. Zámek se dodnes chlubí kouzelným zrcadlem, které navrací mládí. Říká se, že žena, která se do velikého zrcadla podívá, zůstane navždy mladá. Kouzlo však má moc jen do té doby, než se žena podívá do jiného zrcadla. Za dávných časů žila na zámku krásná hraběnka. Již po několik týdnů pobývala na zámku sama, protože její muž musel odjet na

WC, Parkoviště, Suvenýry, Rezervace, Ubytování, Pronájem prostor, Svatby
    tvrz přestavěná na zámek