Hrady.cz
Budkovické hradiště pochází z doby železné, horákovské kultury. Leží v lese nad pravým břehem řeky Rokytné při modře značené turistické stezce a jeho rozloha činí asi 0,2 ha.
Hradiště Budkovice
terení nerovnosti v prostoru hradiště
Graficke pismenko V literatuře se uvádí několik hradišť v blízkosti vsi Budkovice, která je od r. 1980 částí města Ivančice. Toto hradiště se nachází na východ od vsi na opačném břehu řeky Rokytné. Je přístupné po modré turistické značce směrem z Budkovic do Ivančic.
Daniel Pawlik, 15.10. 2014

historie

Budkovické hradiště bylo objeveno poměrně nedávno, v roce 1990. Podle archeologických nálezů zde bylo osídlení ve starší době železné, typu horákovské kultury (750-400 let př. n. l.). Hradiště leží východně necelý kilometr od vsi Budkovice na protáhlém výběžku kopce mezi řekou Rokytnou a železniční tratí vedoucí lesem, kde je bývalá železniční zastávka Budkovice. Těsně před lokalitou vede modrá turistická značka ze vsi Rokytné údolím řeky kolem

Ivo Rozehnal - použitý zdroj datace web archiv.zrcadlo / expedicespeculum, 6.12. 2015

Restaurace