Hrady.cz
Pseudorenesanční kaple postavená v letech 1878–1879 stavitelem Jandauschem podle plánů Nademlenského z Hoštky. Stavba má obdélnou loď s odsazeným polygonálním presbytářem a sakristií při jeho boku. Hlavní průčelí rozšířeno rizalitem s věžovým nástavcem.
Střížovice jsou vesnice, část obce Snědovice v okrese Litoměřice. Leží na křižovatce vedlejších silnic asi 1,5 km na sever od Snědovic.
28.5. 2017

historie

Uprostřed střížovické návsi stojí kaple sv. Prokopa, kterou postavil v letech 1878-1879 stavitel F. Jandausch podle projektu Wenzela Nademlenskyho z Hoštky v pseudorenesančním slohu. Objekt byl postaven na místě, kde stával po staletí kříž a které bylo k tomuto účelu již dávno předurčeno. Základní kámen byl slavnostně položen 1. května 1878 . Samotnou kapli, uvnitř vkusně vybavenou, vysvětil kněz 2. června 1879. Půdorys kaple je obdélníkový s

Litoměřice  (LT)
    Střížovice