Hrady.cz
Ochoz rozhledny je umístěn ve výšce 30 m na kovovém stožáru mobilních operátorů z r. 2004 asi 0,5 km severně od obce. Pro veřejnost byla rozhledna otevřena na jaře 2005. Umožňuje kruhový výhled od Melechova přes horní Posázaví až k České Sibiři. Přístupná je jen po předchozí dohodě za vstupné.
Graficke pismenko Ochoz rozhledny je umístěn na železném stožáru mobilních operátorů vysokém 45,5 metrů. Vyhlídková plošina byla podmínkou souhlasu obce s výstavbou, která proběhla během r. 2004. Pro veřejnost byla rozhledna zpřístupněna na jaře r. 2005. Schodiště bylo do projektu umístěno dodatečně a proto není úplně uprostřed konstrukce. Rozhledna stojí na vyvýšenině asi 0,5 km severně nad obcí Petrovice II, a to při silnici vedoucí k osadám Vlková nebo Boštice. Pokud jde o stožár, jedná se o trochu jiný typ konstrukce než u obdobných věží z přelomu tisíciletí. Vyhlídkový ochoz je umístěn ve výši 30 m a vede k němu 158 schodů. Poskytuje kruhový výhled, ...
Jaroslav Vavera (zdroj:rozhledny2.webzdarma.cz a webová stránka obce Petrovice II), 16.6. 2014

věž