Hrady.cz
Ocelodřevěná rozhledna na kamenném soklu s krásným výhledem na Klatovsko a šumavský Královský hvozd vznikla r. 2013 podle plánů ing. A. Olšiny. Byla postavena na místě původní měřické věže a při celkové výšce 25,5 m má plošinu ve výši 19,2 m volně přístupnou po 94 schodech.
Graficke pismenko Dřevěná rozhledna s ocelovým točitým schodištěm na kamenném soklu byla vybudována v průběhu roku 2013 podle projektu ing. Antonína Olšiny. Stojí na vrcholu kopce v sousedství kaple sv. Markéty. Celková výška rozhledny představuje 25,5 m, vyhlídková plošina se nachází ve výši 19,2 m a vede k ní 94 schodů. Stavba je od začátku roku 2014 volně přístupná veřejnosti a poskytuje krásný výhled na Klatovsko a šumavské pásmo Královského hvozdu.
Vrch Svatá Markéta (642 m n. m.) leží západně od obce Dlažov. Na vrchol s kaplí a rozhlednou vede od jihozápadu odbočka ze žluté značky, která začíná na rozcestí při silnici spojující Miletice a Libkov.
Jiří Špaček (s využitím informací obce Dlažov), 28.7. 2015

věž