Hrady.cz
První zmínky r. 1470 až 1500. V druhé pol. 17. stol. opraven. Roku 1950 areál uzavřel komunistický režim. V roce 1991 se opět vrátil do rukou františkánů, ti jej v roce 1994 předávají biskupství litoměřickému. Dnes v péči města Kadaně.
letecký snímek
Graficke pismenko Klášter se nachází na ostrohu nad řekou Ohří na jihozápadním okraji Kadaně při staré cestě do Klášterce nad Ohří. Je nejstarším poutním místem Čtrnácti sv. Pomocníků na území českého státu a od roku 1995 patří mezi naše národní kulturní památky. Ke klášteru se dostanete za 10 min pěsky z centra Kadaně. Přímo k němu lze dojet i autem a je tu možno též zaparkovat. Stravování a ubytování je zajištěno v centru Kadaně. V dnešní době je klášter sídlem Městského muzea v Kadani, které nabízí několik okruhů prohlídek. První vás zavede do gotických a barokních sklepů, kde naleznete expozice o mineralogii, zkamenělinách a historii ...
18.7. 2002

historie

Historické informace První ověřitelné zmínky o klášteře, které souvisí s epochou Jana Hasištejnského z Lobkowicz, se datují počátkem 70. let 15. století. Během několika let byl dokončen prostorný kostel s jedním hlavním a čtyřmi bočními oltáři. Pod patronací rodu Hasištejnských z Lobkowicz, kterým klášter do roku 1481 patřil, vyrostla v letech 1483-87 nová čtyřkřídlá klášterní budova s malým dvorem uprostřed obklopeným křížovou chodbou. Úplné

18.7. 2002

Legenda o vzniku kláštera
    Vznik kláštera provází legenda, že kdysi na jeho místě stálo popraviště. Šlechtic, který zde měl být oběšen, snad pro odpor k panovníkovi, cestou na popraviště litoval svých skutků a prosil skrz svaté Pomocníky Boha o odpuštění. Přestože visel na šibenici tři dny a tři noci, nezemřel a vzhledem k tomuto zázraku jej kadaňští radní osvobodili. Popraviště přeložili na druhý konec města a na místě zázraku vystavěli kapli Čtrnácti sv. Pomocníků. V

WC, Parkoviště, Suvenýry, Rezervace, Úschovna zavazadel, Úschovna kol, Samostatné prohlídky
    klášter