Hrady.cz
Rokoková socha sv. Markéty pochází z r. 1763 a stojí na okraji parku na návsi. V roce 1943 prošla rozsáhlou opravou. Zapsána v roce 1958 jako nemovitá památka.
Socha sv. Markéty v Obříství
© Pavel Vítek 04/2014
Graficke pismenko Obec Obříství se rozkládá 7 km jižně od Mělníka, 5 km severozápadně od Neratovice a 17 km severně od severního okraje Prahy. Obcí prochází silnice č. 101 Brandýs nad Labem - Kralupy nad Vltavou - Kladno. Okrajem území obce prochází silnice č. 9 Praha – Mělník – Česká Lípa. Železniční trať na území obce není. Sochu sv. Markéty najdeme na návsi v centru obce.

historie

První písemná zmínka o obci pochází z roku 1290. Rokoková socha sv. Markéty pochází z r. 1763. Socha byla v roce 1943 společně se sochou sv. Jana Nepomuckého opravena akademickým sochařem Josefem Rektorem z Prahy. Od roku 1958 je na seznamu nemovitá kulturních památek.

socha, monument
     Mělník  (ME)