Hrady.cz
První zdejší pamětní síň otevřena r. 1956 v budově místní pošty. V roce 1968 provedena oprava usedlosti, kde Bedřich Smetana prožil několik let a sem byl Památník přestěhován. V srpnu 2002 zaplavila usedlost do výše jednoho metru a památník zrušen. Zrekonstruován a znovu otevřen v r. 2007.
Památník Bedřicha Smetany
Graficke pismenko Semilkovice jsou místní části obce Obříství. Nachází se 12 km jižně od Mělníka a 17 km severně od severního okraje Prahy. Domek, ve kterém je Památník Bedřicha Smetany najdeme po pravé straně silnice č. 101, která vede z Obříství do Veltrus.

historie

První zdejší pamětní síň byla slavnostně otevřena 9. září 1956. Původně se ale nacházela v budově bývalé pošty a nynějšího obecního úřadu. Teprve v roce 1968 provedena generální oprava původní lamberské usedlosti, kde Bedřich Smetana prožil několik let, a památník byl přestěhován do těchto míst, kde je i v současnosti. Před památníkem stojí busta Bedřicha Smetany od sochaře B. Kafky. Zde na Lamberku prožil Smetana nějakou dobu – po smrti

pomník, památník
     Mělník  (ME)