Hrady.cz
Dřevěná rozhledna Radost byla vybudována soukromým stavebníkem a nadšenci v letech 2012-2013 a dokončena v srpnu 2013. Je vysoká přes 9 metrů a její krytá vyhlídková plošina je 7 metrů nad zemí. Na volně přístupnou rozhlednu se zcela neobvykle stoupá šikmým bočním schodištěm o délce 11,5 metru.
Graficke pismenko Atypická dřevěná stavba rozhledny byla vybudována soukromým stavebníkem a skupinou nadšenců z obce Dobříč na severním Plzeňsku. Stavba probíhala od podzimu 2012 do léta 2013. Rozhledna byla pro veřejnost otevřena v srpnu 2013 a od té doby je volně přístupná. Je vysoká celkem 9,2 m a její krytá vyhlídková plošina se nachází ve výši 7 metrů. Zcela neobvykle je přístupná zezadu po šikmém bočním schodišti o délce 11,5 m. Poskytuje půlkruhový výhled k východu na údolí řeky Berounky a na hřeben Radče, k jihu pak na Radyni a k Šumavě. Ze západní strany je kryta lesem. Rozhledna stojí sice na území obce Jarov, ale nejkratší přístup k ní je ze sousední obce Dobříč, z níž vede k jihozápadu neznačená cesta k lesu. Rozhledna stojí na jeho okraji a připomíná myslivecký posed.
Jaroslav Vavera, 3.4. 2014

věž