Hrady.cz
Miniaturní kaple nejasného stáří nad studánkou u vsi Kobylničky. Vnitřní prostor zaujímá oltář se soškou Panny Marie Lurdské.
© Ivo Rozehnal, 06/2013
Graficke pismenko Mezi obcemi Myslejovice a Kobylničky, pod jihozápadní strání Strážné hory, stojí při silnici velmi zajímavá kaplička. Jedná se o novější stavbu nejasného stáří, kdy všechny udiví svojí velikostí. Čtvercová zděná kaplička má pouhý metr a půl na výšku. Její celý vnitřní prostor zaplňuje oltář se soškou Panny Marie Lurdské. Pravděpodobně stojí nad studánkou. O místo se pečlivě starají nedalecí chataři.
Ivo Rozehnal - zdroj informací - Drobné sakrální stavby na Moravě - Prostějovsko /B.Outrata, 23.3. 2014

Prostějov  (PT)
    Kobylničky