Hrady.cz
Barokní zámek byl původně tvrzí ze 13. stol. Karel Pergar z Pergu v letech 1596–1600 přestavěl tvrz na jednokřídlý renesanční zámek. V r. 1636 majitel Alfons de Castro nechal k zámku přistavět další dvě barokní křídla. Dnes soukromý majetek.
Zámek Vohančice
Pohled na zámek od rybníku
Graficke pismenko Patrová, trojkřídlá budova s nově opravenou střechou, na severním konci obce, naproti nevelkému rybníku, . Jižní část je renesanční a severní barokní. Ve východním křídle průjezd do dvora. Na sešlé fasádě zachovány zbytky renesančních sgrafit.
Petr Gabriel, 14.8. 2004

historie

Poblíž staré cesty, která kdysi spojovala Deblín s Brnem, stála asi již ve 13. století tvrz, na níž sídlili místní vladykové připomínaní už v r. 1255 (Macek z Vohančic). V r. 1390 se po vsi zval Pavel Šilhéř z Vohančic, v r. 1437 zde sídlil Hašek z Vohančic. Na konci 15. století se Vohančičtí majetkově povznesli, neboť v r. 1494 koupil Beneš z Vohančic od Vratislava z Pernštejna ves Skaličku s mlýnem, dále získal Rozsíčku (Horní) s tvrzí a jiným

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Jižní Morava, 23.4. 2004
    Zámek Vohančice:
    Nevelký zámek, jehož předchůdcem zřejmě byla zřejmě již od 13. století tvrz rodu Macků z Vohančic, připomínaná v roce 1255. Prví písemná zmínka o tvrzi však pochází až z roku 1573, kdy Jan Vohanský z Vohančic, prodal ves s poplužním dvorem Janu Pergarovi z Pergu. Karel Pergar z Pergu pak v letech 1596 - 1600 přebudoval starou tvrz v jednokřídlý renesanční zámek, o jednom poschodí. V roce 1636 se majitelem Vohančic stal Alfons de Castro, který

není známo
     Brno-venkov  (BO)