Hrady.cz
Osmiboká roubená dřevěná zvonice se zkosenými nárožími v přízemí a užším čtverhranným bedněným zvonovým patrem se štenýřovou konstrukcí. Zvony z let 1556 a 1725. Zvonice byla postavena roku 1652 či dříve.
Graficke pismenko Obec Rohenice se nachází východně od Dobrušky. Táhne se od jihu k severu, většina domů se rozkládá podél silnice II/308 vedoucí od Českého Meziříčí k Slavětínu. Kostel se zvonicí se nachází za odbočkou na Českou Skalici ze směru Hradec Králové - Nové Město nad Metují.
Rodochrozit, 11.11. 2013

popis

Dřevěná osmiboká zvonice byla postavena v roce 1652 (případně dříve) západně od kostela sv. Jana Křtitele. Jedná se o roubenou stavbu s nízkými obvodovými stěnami bíle vyspárovanými, se zkosenými nárožími v přízemí, čtyřhranné užší bedněné zvonové patro s štenýřovou konstrukcí je završeno vysokou jehlancovou střechou. Z původních tří zvonů by měly být dochovány dva z let 1556 a 1725, zvon ze 14. století se stal obětí válečných rekvizic.
    Rodochrozit podle kol.: Umělecké památky Čech, část 3. [P/Š], Academia, Praha 1980, 11.11. 2013

Rychnov nad Kněžnou  (RK)