Hrady.cz
Původně gotický kostel byl založen před r. 1361 uprostřed hřbitova. V 16. století byl přestavěn včetně snesení klenby. Vzácný pozdně gotický křídlový oltář s obrazem Krista z roku 1533. R. 1652 přistavěna dřevěná zvonice. Před kostelem kamenný kříž z roku 1876.
Kostel od jihu
Graficke pismenko Obec Rohenice se nachází východně od Dobrušky. Táhne se od jihu k severu, většina domů se rozkládá podél silnice II/308 vedoucí od Českého Meziříčí k Slavětínu. Kostel se zvonicí se nachází za odbočkou na Českou Skalici ze směru Hradec Králové - Nové Město nad Metují.
Rodochrozit , 11.11. 2013

popis

Původně gotický kostel byl založený před r. 1361. Pravděpodobně při přestavbě v 16. století byly sneseny klenby, kostel je plochostropý. R. 1652 byla přistavěna samostatně stojící dřevěná osmiboká zvonice. Kostel je jednolodní, presbytář užší, pravoúhle zakončený, sakristie v ose, v západním průčelí s předsíňkou. V závěru presbytáře je gotický hrotitý sanktuář. Trojramenná dřevěná kruchta je nesena dřevěnými sloupy. Západní portál je hrotitý s

Rodochrozit, podle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech 3. [P/Š], Academia, Praha 1980, 11.11. 2013

Rychnov nad Kněžnou  (RK)
    Rohenice