Hrady.cz
Novorenesanční budova soudu byla postavena v l. 1906 - 1908. Krajský soud zde sídlil do r. 1949. Bylo zde také sídlo okresního soudu, notářství, v 50. l. 20 stol. správa bezpečnosti, státní bezpečnosti i sídlo ONV. Dnes zde sídlí okresní soud a další instituce. V sousedství je věznice.
Graficke pismenko Novorenesanční budova soudu byla postavena v l. 1906 - 1908. Krajský soud zde působil do r. 1949. Bylo zde také sídlo okresního soudu, notářství, v 50. letech 20 stol. správa bezpečnosti, státní bezpečnosti i sídlo okresního národního výboru. Později zde bylo sídlo okresního soudu a okresního úřadu. Dnes zde sídlí okresní soud a další instituce. V sousedství je rozsáhlá věznice, kde byl vězněn např. osobní astrolog Adolfa Hitlera Hanussen či v l. 1945-46 nacistický velitel terezínské věznice H. Jöckel, který zde byl také popraven.
E.H. podle http://www.litomerice.cz; Karel Kuča: Města a městečka v Čechách, na Moravě a ve Slezsku 3., Libri 1998, 9.1. 2014

Litoměřice  (LT)
    Litoměřice