Hrady.cz
Bronzová socha K. H. Máchy byla v Litoměřicích slavnostně odhalena dne 21.11.2010. Socha od J. V. Myslbeka měla být v Litoměřicích již před 100 lety - byla ale umístěna v Praze na Petříně (r. 1912) a její kopie se Litoměřice dočkaly až r. 2010. Od pražské sochy se odlitek liší tím, že nemá věnec.
Bronzová socha Karla Hynka Máchy stojí v Litoměřicích na úpatí Mostné hory.
František Kinař, 1.9. 2013

historie

Bronzová socha Karla Hynka Máchy byla v Litoměřicích slavnostně odhalena dne 21.11.2010 na úpatí kopce u hlavní přístupové cesty na vrchol Mostné hory. Socha, která je dílem sochaře Josefa Václava Myslbeka, měla být v Litoměřicích již před 100 lety - byla ale umístěna v Praze na Petříně (r. 1912) a její kopie se Litoměřice dočkaly až roku 2010. Od pražské sochy se odlitek liší jen malým detailem - na podstavci nemá věnec.

pomník, památník
     Litoměřice  (LT)